Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
 
Наш опрос
Лучший молодой игрок Украины (не старше 22 лет)
Всего ответов: 186
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2010 » Октябрь » 31 » "Металіст" - "Оболонь" 2:1
23:40
"Металіст" - "Оболонь" 2:1

Україна. Харків. ОСК «Металіст». 22 500 глядачів

Головний арбітр: Юрій Вакс (Сімферополь)
Асистенти: Олексій Андреєв, Андрій Береговий (обидва - Донецьк)

"Металіст" - "Оболонь" 2:1

Голи Олійник 57, Едмар 80 - Мірошниченко 89

"Металіст": Дішленкович, Вільягра, Папа Гуйе, Обрадовіч, Фініньо, Валяєв, Едмар, Хавьєр (Шелаєв 90), Олійник, Девіч (Пшеничних 74), Тайсон (Бордіян 83)

"Оболонь": Рибка, Лозінський, Кучеренко, Сапай, Мандзюк, Мазуренко, Пластун, Кутас (Бондаренко 16; Мірошниченко 63), Лупашко, Панас (Сібіряков 74), Котенко

Попередження: Пластун 41, Сапай 77

Учень проти вчителя. Це була чи не основна теза всіх попередніх розмов про сьогоднішню гру. Три роки працював в тренерському штабі Мирона Маркевича нинішній наставник «Оболоні» Сергій Ковалець. Більше того, цей фахівець неодноразово заявляю, що для нього орієнтиром є саме нинішній «Металіст». Свого часу вже відбулася дуель між цими наставниками. В березні 2009 року в Добромилі ФК «Львів» приймав харківський клуб, і та гра більше запам’яталася скандалами навколо якості газону, точніше його відсутністю, та загадковою історією за участю одного з лідерів тодішнього «Металіста» Олександра Рикуна, ніж результатом – нічиєю 1:1. Також увага приділялася деяким статистичним даним, щодо зустрічей цих команд, згідно з якої перевага була на боці «Оболоні». Але така статистика мало що значила, адже дві з трьох перемог кияни здобули до вильоту в першу лігу у 2005 році, а за роки відсутності пивоварів у елітному дивізіоні «Металіст» зумів з середняка перетворитися на одного з лідерів вітчизняного футболу і стабільного учасника єврокубків. Тому більшість фахівців прогнозували впевнену перемогу підопічним Мирона Маркевича, які в останніх іграх набрали хід.

Проте «Оболонь» одразу показала, що має намір дати серйозний бій грізному супернику. З перших хвилин гості почали активно пресингувати суперника на кожному клаптику поля. Вони ж першими створили гострий момент. Павло Кутас обікрав Тайсона в центрі поля і віпасував на Мазуренка, який без вагань пробив з далеку, але в ворота не влучив. Відповідь «Металіста» була на багато гострішою. Після пасу від когось захисників нещодавній іменник Марко Девіч перехитрив захисників суперника, увірвався до штрафного майданчика і пробив в дальній кут, але Рибка зумів у стрибку відбити м’яча. Після цього господарі зуміли притиснути «Оболонь» до власного штрафного майданчика. І хоча деякий час напруга біля воріт Олександра Рибки не спадала, нічого надзвичайно гострого створити не вдалося.

Втім кияни зуміли відповісти не менш гострим уколом. Сергій Кучеренко метрів з тридцяти наважився на прямий удар зі штрафного, чого Дішленковіч, схоже, аж ніяк не очікував. Голкіпер зіграв якось незграбно і м’яч від його рук відскочив в перекладину і вилетів у поле.

На таку нахабність металіст відповів двома моментами. Марко Девіч знову зумів обдурити захисників але з гострого кута пробив повз ворота. Згодом Фініньо накрутив декількох захисників і прострілив у воротарський майданчик, але все той же Девіч в падінні пробив вище воріт. Проте в цілому пресинг киян давав результат і харків’яни під таким тиском нічого небезпечного створити не змогли. Так само не було чим похвалитися в атаці і гостям. Сергій Кучеренко і Владислав Лупашко не соромилися бити з далеку, але м’яч йшов або повз ворота. або прямо в руки Дішленковічу. І лише в доданий арбітром час Папа Гує зумів після подачі кутового небезпечно пробити по воротам, але не влучив.

Після перерви «Металіст» додав в активності і дуже скоро Рибці знову довелося демострувавати свою реакцію. Після прострілу Тайсона Сапай відкинув м’яча прямо на ногу Хавьєру, який непогано приклався по мячу, але переграти голкіпера «Оболоні» йому не вдалося. В основному гострота йшла з лівого флангу, але деякий час простріли Фініньо та Тайсона ніхто не міг замкнути. Тому Девіч вирішив допомогти партнерам і з все того ж лівого флангу віддав діагональну передачу за спини захисників на непомітного до цього часу Олійника. Денис обіграв Івана Котенка і сильно пробив в ближній кут. М’яч від плеча Рибки відскочив спочатку у перекладину а потім у сітку. Варто згадати, що після того, як на початку зустрічі залишив поле Павло Кутас, з ліва у захисті киян грав атакуючий півзахисник Котенко і, схоже. В цьому епізоді йому не вистачило навиків гри в обороні.І

Після забитого м’яча «Металіст» заграв набагато спокійніше і впевненіше. Всі спроби «Оболоні» провести атаку грамотно ліквідовувалися, натомість біля воріт «Оболоні» виникло декілька пожеж.

Під кінець гри «Металіст» змусив помилитися оборону гостей в друге. Фініньо на лівому куті обіграв Сапая і прострелив на лінію воротарського майданчика, а Єдмар Опинився в потрібний час і в потрібному місці і переправив м’яча в порожній кут. Після цього харків’яни, схоже повірили у перемогу і знизили оберти, а у «Оболоні» почали проходити атаки, хоча спершу вони були не надто гострими. Але на останній хвилині Олег Мазуренко заробив штрафний. Після навісу Кучеренка Лозінскій влучив в голову комусь із суперників, і м’яч спокійно котився в руки Дішлековічу, але в ситуацію вирішив втрутишся Папа Гує, який вибив м’яча прямо на ногу Артему Мірошніченку і той без перешкод відквитав один м’яч. В додатковий час гості заробили штрафний з тієї ж самої точки. На подачу прийшов і Олександ Рибка, але після подачі Кучеренка Мадзюк пробив повз ворота.


Мирон Маркевич:

- Я на установке говорил футболистам, что Оболонь не проиграла Динамо и выиграла у Шахтера. Но, к сожалению, они 45 минут раскачивались, а затем уже начали играть в футбол, в который они умеют играть. Но и в первом тайме были шансы. Оболонь играла как могла, от обороны, не раскрывалась. Тяжело было ее вскрыть и хорошо, что всё так закончилась. А гол в конце - это уже смешно… В каждой домашней игре мы пропускаем, кроме разве что матча с Зарей. У нас есть время до четверга - нужно поработать над стандартами.

Как здоровье Романчука и какова ситуация по Тришовичу?

Романчук пока не может помочь. Может, с Таврией получится сыграть. Он тренировался, но снова получил повреждение. А Тришовичу ищут команду.

Без Жажи Металлист играет интересней, вам так не кажется?

Вы правы, Жажа был заряжен только на свой удар левой. Но я бы не хотел говорить о нем плохо. Он нам много помогал. Надеюсь, мы тоже ему помогли.

Вы заменили двоих атакующих игроков на двоих защитных. Хотели сыграть на удержание?

Нам нужно было закрыть зону, это оправдалось - мы забили второй мяч. Ну а замена Хавьера - как говорится, береженого Бог бережет. Оболонь играла довольно жестко. Это чисто тактические замены, но мы не хотели садиться и играть от обороны. С Сампдорией, скорее всего, Бордиян будет играть. Возможно, Пшеничных тоже.

Сергей Ковалец:

- Я впервые на новом стадионе, в этих раздевалках... Пять лет назад этого ничего не было. Хочется, чтобы побольше было в Украине таких команд и таких стадионов. Могу сказать, что и игра удалась. Оболонь играла хорошо, но проиграла. Класс Металлиста сказался. В таких матчах мы набираем опыт, они идут в копилочку

Почему случилась такая ранняя замена в первом тайме? Почему Сибирякова так поздно выпустили?

Сибиряков восстанавливается после травмы, но он хорошо вошел в игру. А Кутас - наоброт, не вошел в игру, поэтому мы его заменили.

Почему не играл Слюсар, можно сказать, тоже воспитанник Металлиста? И не тянет ли вас обратно в Харьков?

У Валентина травма, он восстанавливается и до конца года, скорее всего, играть не будет. Было приятно, когда скандировали мое имя. А вообще, вы знаете, я всегда говорил, что хорошо, когда существует треугольник... Сегодня в Металлисте хороший треугольник. Президент-тренер с командой-болельщики. Это отличное взаимодействие дает результат. Но я сейчас работаю в Оболони, и сейчас все мысли у меня только о ней. А вам я хочу пожелать удачи и поблагодарить за поддержку.
Просмотров: 534 | Добавил: Iverson | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Поиск
Евро-2012
 

FootballUkraine.at.ua - Всё об Украинском Футболе

Дизайн от Storm_Shadow - icq:7096620

Бесплатный конструктор сайтов - uCoz