Меню сайта
Форма входа
Мини-чат
 
Наш опрос
Лучший молодой игрок Украины (не старше 22 лет)
Всего ответов: 186
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2012 » Февраль » 5 » Чемпіонат Європи з футзалу. Україна - Іспанія 1:4
15:04
Чемпіонат Європи з футзалу. Україна - Іспанія 1:4

Поступившись чемпіонам Європи іспанцям, збірна України з футзалу посіла друге місце в групі В й свій чвертьфінальний поєдинок проведе в Спліті 6 лютого.

Україна − Іспанія − 1:4 (0:4). 

Матч групи В фінального турніру чемпіонату Європи-2012. 4 лютого. Загреб. «Арена Загреб». 3500 глядачів.

Голи: 0:1 Борха (4), 0:2 Мігелін (16), 0:3 Рафа Усін (18), 0:4 Рафа Усін (19), 1:4 Кіке (32, автогол).

Україна: Литвиненко (Ципун, 21) − Павленко, Кондратюк, Легчанов, Овсянников; Замятін, Кисельов, Журба, Рогачов, Клочко, Сорокін. Тренер − Лисенчук.
Іспанія: Луїс Амадо − Торрас, Кіке, Рафаель Усін, Алемао; Ортіс, Лосано, Альваро, Борха, Мігелін, Айкардо. Тренер − Венансіо Лопес.

Арбітри − Панаїдес (Кіпр), Яношевич (Хорватія).


Збірна Іспанії не потребує зайвих представлень. Чотириразовий і чинний чемпіон Європи, другий призер останньої першості планети, «фурія роха» давно й міцно утвердилася в статусі головного законодавця мод у європейському футзалі. Намагаючись не відставати від колег із великого футболу, представники гри на паркеті штампують перемоги просто-таки з убивчою одноманітністю.


Останньої поразки в ігровий час іспанці зазнали понад шість років тому, в листопаді 2005-го поступившись у товариському матчі бразильцям. А відколи команду очолив нинішній наставник Хосе Венансіо Лопес Йєрро, вона з 81 зустрічі виграла 75, решту звівши внічию! Одна з цих вікторій здобута в рамках фінального турніру ЄВРО-2007 у Португалії над українцями (6:2). Загалом же до суботньої зустрічі синьо-жовті підійшли з гнітючою статистикою побачень із Іспанією − дев’ять поразок у дев’яти поєдинках, за різниці м’ячів 6:31...


Утім, будь-яка серія має властивість закінчуватися, й обірвати тріумфальну ходу іспанців українці налаштовувалися саме в Загребі, в зустрічі за перше місце групи В. Переконлива перемога над словенцями, здобута на тлі яскравої та ефективної гри, змусила піренейців дуже обережно підходити до побачення з підопічними Геннадія Лисенчука. Венансіо Лопес назвал дії опонента смертельно небезпечними. «Українці добре захищалися, вправно пресингували, відбирали багато м’ячів, організовуючи стрімкі контратаки», − сказав тренер, зазначивши, однак, що його гравці готові взяти до своїх рук ініціативу та контроль над подіями.


Перші ж хвилини стали підтвердженням цих слів. Чемпіони континенту заволоділи ініціативою, затиснувши опонента на його половині майданчика. На жаль для українців, їм не вдалося позбутися стартового хвилювання − й перша ж помилка стала результативною. Валерій Замятін «обрізався», вводячи м’яч із ауту − видав гольовий пас на Борху, котрому залишалося «розстріляти» Дмитра Литвиненка. Останній зайняв місце у воротах, замінивши Євгена Іваняка. Той, як і Сергій Чепорнюк, зазнав мікротравми в грі проти словенців.


Швидкий гол певним чином заспокоїв обидві команди. Іспанці, отримавши можливість грати «за результатом», подій не форсували, нав’язуючи суперникові позиційну гру, в якій змагатися з чемпіонами Європи мало хто спроможний. Утім, час від часу синьо-жовтим усе ж удавалося вислизнути з міцних лещат. Максим Павленко змусив трохи похвилюватися Луїса Амадо своїм ударом, а невдовзі найреальнішу нагоду довести справу до гола втратив Валерій Легчанов. Він перехопив м’яч у центрі майданчика, але, вигравши спринт в опікуна, не зміг віддати завершальну передачу на Дениса Овсянникова, що мчав паралельним курсом.


А ось іспанці суперників не пробачили, до перерви ще тричі засмутивши Литвиненка та його партнерів. Спочатку під час кутового українці не догледіли за Мігеліном, а потім двічі відзначився Рафа Усін, у першому випадку завершивши стрімку триходівку, в другому − дотепно перегравши голкіпера один в один. Буквально за кілька секунд перед цим іще одну нагоду «розмочити» рахунок втратив Павленко, зі зручної позиції трохи не влучивши у ворота.


Фактично вирішивши долю суперечки за перше місце та за право залишитися на плей-офф у Загребі, по перерви іспанці знизили оберти. Особливих загроз воротам Кирила Ципуна (він замінив Литвиненка в другій 20-хвилинці) фаворити не створювали. Українці ж у середині тайму спробували пограти з п’ятим польовим, і це принесло їм локальний успіх − намагаючись не дати розіграти «зайвого», свої ворота вразив Кіке.


Отже, посівши друге місце в групі В, збірна України вирушить до Спліта, де її суперником по чвертьфіналу стане переможець квартету А. Хто саме − з’ясується ввечері, після матчу Хорватія − Чехія. Господарів турніру нагору таблиці виведе навіть нічия, чехам же, щоб продовжити боротьбу, треба перемагати як мінімум із різницею в два м’ячі.

Просмотров: 329 | Добавил: Iverson | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Поиск
Евро-2012
 

FootballUkraine.at.ua - Всё об Украинском Футболе

Дизайн от Storm_Shadow - icq:7096620

Бесплатный конструктор сайтов - uCoz